menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do mąki dodaj jajka, mleko oraz sól i pieprz. Zmiksować blenderem lub wymieszać rózgą. Dodaj zioła, skórkę cytrynową oraz curry. Rybę dopraw solą i pieprzem.
Podziel na 7-8 cm kawałki i włóż do ciasta. Niech morszczuk „zaprzyjaźni” się z ciastem.
Przygotuj sos:ogórki, kapary, jaja i grzybki drobno siekamy, mieszamy z majonezem. Na koniec dodaj posiekany drobno koperek i dopraw solą, pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej i smaż do uzyskania rumianego koloru około 3 minuty z każdej strony.
Usmażone kawałki układaj na ręczniku papierowym, Kiedy wszystkie są gotowe podawaj z sosem tatarskim.

ocena:

Ryba w cieście ziołowym z sosem tatarskim

składniki

Ryba:

  • 500 g filetów z morszczuka
  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • po 1/3 pęczka ulubionych św. ziół np: koperek, natka i szczypiorek
  • pół łyżeczki curry
  • skórka z jednej cytryny
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

    Sos:

  • 250 g majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki marynowanych grzybków
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 1 łyżka kaparów
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do mąki dodaj jajka, mleko oraz sól i pieprz. Zmiksować blenderem lub wymieszać rózgą. Dodaj zioła, skórkę cytrynową oraz curry. Rybę dopraw solą i pieprzem.
Podziel na 7-8 cm kawałki i włóż do ciasta. Niech morszczuk „zaprzyjaźni” się z ciastem.
Przygotuj sos:ogórki, kapary, jaja i grzybki drobno siekamy, mieszamy z majonezem. Na koniec dodaj posiekany drobno koperek i dopraw solą, pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej i smaż do uzyskania rumianego koloru około 3 minuty z każdej strony.
Usmażone kawałki układaj na ręczniku papierowym, Kiedy wszystkie są gotowe podawaj z sosem tatarskim.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję