menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki kroimy w plasterki, rybę dzielimy na cząstki, sałatę myjemy, suszymy i rwiemy palcami w drobne kawałki. Paprykę i cebulę kroimy w talarki. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Z oliwy, octu winnego, posiekanego czosnku, octu i przypraw przygotowujemy sos winegret. Wszystkie składniki zalewamy sosem winegret i dokładnie mieszamy. Na wyjątkową okazję można sałatkę posypać czerwonym kawiorem. Sałatka rosyjska dobrze smakuje również z sosem majonezowo – jogurtowym.

ocena:

Sałatka rosyjska

składniki

  • 250 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach i obranych
  • 250 g ugotowanej i obranej ryby
  • 1 główka zielonej sałaty
  • 1 żółta papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża czerwona cebula
  • 1 winne jabłko
  • 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego
  • sól, biały pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki kroimy w plasterki, rybę dzielimy na cząstki, sałatę myjemy, suszymy i rwiemy palcami w drobne kawałki. Paprykę i cebulę kroimy w talarki. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Z oliwy, octu winnego, posiekanego czosnku, octu i przypraw przygotowujemy sos winegret. Wszystkie składniki zalewamy sosem winegret i dokładnie mieszamy. Na wyjątkową okazję można sałatkę posypać czerwonym kawiorem. Sałatka rosyjska dobrze smakuje również z sosem majonezowo – jogurtowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję