menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety śledziowe opłucz pod zimną wodą. Namocz w mleku, przez 2-3 godziny. Następnie pokrój w cienkie paseczki. Następnie przełóż do miski, dodaj czerwoną cebulę, liść, ziele, oliwę, całość skrop sokiem z cytryny.

Młode ziemniaki zalej wodą i gotuj przez 20 minut do miękkości. Odstaw aż przestygną.

Ze szparagów obetnij końcówki, obierz. Zblanszuj we wrzątku przez 2-3, z dodatkiem łyżki masła.

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj delikatnie w misce. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, ozdób koperkiem.

ocena:

Sałatka śledziowa z nowalijkami

składniki

  • 500 g śledzia w oleju
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 80 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sok z ½ cytryny
  • 8 małych młodych ziemniaków, dokładnie wyszorowanych
  • 8 drobnych białych szparagów
  • 1 garść listków szczawiu, umytych
  • 6 rzodkiewek pokrojonych w cienkie plasterki
  • 2-3 ogórki małosolne pokrojone w cienkie plastry
  • 2 młode marchewki, pokrojone w cienkie plastry
  • Sól, pieprz
  • oliwa i sok z cytryny do skropienia
  • gałązki koperku do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety śledziowe opłucz pod zimną wodą. Namocz w mleku, przez 2-3 godziny. Następnie pokrój w cienkie paseczki. Następnie przełóż do miski, dodaj czerwoną cebulę, liść, ziele, oliwę, całość skrop sokiem z cytryny.

Młode ziemniaki zalej wodą i gotuj przez 20 minut do miękkości. Odstaw aż przestygną.

Ze szparagów obetnij końcówki, obierz. Zblanszuj we wrzątku przez 2-3, z dodatkiem łyżki masła.

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj delikatnie w misce. Skrop oliwą i sokiem z cytryny, ozdób koperkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję