menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Figi, natnij od góry na ćwiartki, rukolę, opłucz i wysusz a mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. Figi i ser wyłóż na drewnianą deskę, obsyp rukolą i nasionami granatu. W wolne miejsca poukładaj plastry bresaoli. Całość skrop oliwą oraz sokiem z cytryny i granatu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.

ocena:

Sałatka z figami mozzarellą i szynką dojrzewającą

składniki

4 świeże figi
100 g rukolii
100 g szynki dojrzewającej luba bresaoli
2 kulki mozzarelli ok.250 g
połówka granatu
70 ml oliwy
sok z połowy cytryny
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Figi, natnij od góry na ćwiartki, rukolę, opłucz i wysusz a mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. Figi i ser wyłóż na drewnianą deskę, obsyp rukolą i nasionami granatu. W wolne miejsca poukładaj plastry bresaoli. Całość skrop oliwą oraz sokiem z cytryny i granatu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję