menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Buraki pieczemy lub gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę albo plasterki. Zakwaszamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dodajemy posiekany czosnek oraz majonez z jogurtem. Całość mieszamy.

ocena:

Sałatka z młodych buraczków

składniki

  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 8 ząbków czosnku
  • 100 g majonezu
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sok z 1 cytryny
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Buraki pieczemy lub gotujemy, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę albo plasterki. Zakwaszamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dodajemy posiekany czosnek oraz majonez z jogurtem. Całość mieszamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję