menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę obierz ze skóry i ości. Podziel na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszaj w misce. Dodaj rybę i jeszcze raz delikatnie zmieszaj. Składniki sosu połącz w miseczce. Zalej sałatkę dresingiem. Ewentualnie udekoruj jajkiem.

ocena:

Sałatka z rybą wędzoną

składniki

  • 500 g ryby wędzonej
  • 1 papryka czerwona pokrojona w drobną kostkę
  • 1 pęczek rzodkiewki pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pęczki szczypiorku drobno posiekanego
  • 3-4 ogórki kiszone pokrojone w kostkę
  • ew. 3 jajka ugotowane na twardo do dekoracji

Sos:

  • 200 ml chudego jogurtu
  • 200 ml majonezu
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę obierz ze skóry i ości. Podziel na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszaj w misce. Dodaj rybę i jeszcze raz delikatnie zmieszaj. Składniki sosu połącz w miseczce. Zalej sałatkę dresingiem. Ewentualnie udekoruj jajkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję