menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej do smaku wodzie przez 15-20 minut. Odcedzamy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Filety myjemy, usuwamy ości i wkładamy do wywaru po szparagach, możemy ew. dodać kostkę rosołową. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 15 minut, tak żeby ryba się nie rozpadła. Osączone i ostudzone filety kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy filety i szparagi z majonezem oraz posiekanym czosnkiem.

ocena:

Sałatka z ryby i szparagów

składniki

  • 1 kg filetów z ryby słodkowodnej: tołpyga, sandacz, karp
  • 1 kg szparagów
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 g majonezu
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej do smaku wodzie przez 15-20 minut. Odcedzamy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Filety myjemy, usuwamy ości i wkładamy do wywaru po szparagach, możemy ew. dodać kostkę rosołową. Zagotowujemy. Gotujemy ok. 15 minut, tak żeby ryba się nie rozpadła. Osączone i ostudzone filety kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy filety i szparagi z majonezem oraz posiekanym czosnkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję