menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej do smaku wodzie. Po 15 minutach gotowania odcedzamy i studzimy. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Mieszamy szparagi, jabłka i orzechy z majonezem. Doprawiamy do smaku. Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy na dnie salaterki liście sałaty, na nich układamy sałatkę szparagową. Dekorujemy całość plasterkami pomidorów (mogą być małe – koktajlowe) oraz ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.

ocena:

Sałatka ze szparagów z jajkiem i orzechami

składniki

  • 500 g szparagów
  • 1 kwaśne jabłko typu: szara reneta
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • 100 g majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 główka sałaty
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej do smaku wodzie. Po 15 minutach gotowania odcedzamy i studzimy. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Mieszamy szparagi, jabłka i orzechy z majonezem. Doprawiamy do smaku. Sałatę myjemy i osuszamy. Układamy na dnie salaterki liście sałaty, na nich układamy sałatkę szparagową. Dekorujemy całość plasterkami pomidorów (mogą być małe – koktajlowe) oraz ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję