menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wytnij kość ze schabu (kość można wykorzystać do wywaru). Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć posiekane w ćwiartki pieczarki. Po chwili, kiedy grzyby się lekko zrumienią, dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Dopraw lekko solą i pieprzem. Kiedy pieczarki puszczą już prawie całą wodę, po około 5 minutach. Dodaj sos sojowy, tymianek oraz śmietanę. Wymieszaj całość i smaż jeszcze minutę.
Schab natnij od spodu wzdłuż i powoli przecinając nożem, obracaj w lewą stronę (jeśli jesteś leworęczny to w prawą ). Powstanie gruby płat mięsa. Dopraw go solą i pieprzem z obydwu stron. Rozklep dość cienko 0,5-1 cm, przez folię

ocena:

Schab rolowany z pieczarkami

składniki

-schab z kością około 1,5 kg
-1 łyżka majeranku
-3 ząbki czosnku
-1 łyżka oleju
-sól, pieprz
-500 g pieczarek
-1 łyżka sosu sojowego
-1 duża cebula
-pół łyżeczki tymianku
-50 ml śmietany 30%
-2 łyżki masła
-ew. bułka tarta do zagęszczenia
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wytnij kość ze schabu (kość można wykorzystać do wywaru). Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Wrzuć posiekane w ćwiartki pieczarki. Po chwili, kiedy grzyby się lekko zrumienią, dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Dopraw lekko solą i pieprzem. Kiedy pieczarki puszczą już prawie całą wodę, po około 5 minutach. Dodaj sos sojowy, tymianek oraz śmietanę. Wymieszaj całość i smaż jeszcze minutę.
Schab natnij od spodu wzdłuż i powoli przecinając nożem, obracaj w lewą stronę (jeśli jesteś leworęczny to w prawą ). Powstanie gruby płat mięsa. Dopraw go solą i pieprzem z obydwu stron. Rozklep dość cienko 0,5-1 cm, przez folię

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję