menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obrać ze skóry. Dwa bardzo drobno posiekać i odłożyć. Dwa pozostałe pokrajać w kostkę, dodać majonez, śmietanę i sos jalapeno, zmiksować na gładką masę. Dodać drobno posiekane ogórki (uprzednio lekko odcisnąć i odlać sok), dokładnie wymieszać, doprawić solą i ewentualnie pieprzem.
Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Smacznego

ocena:

Sos ogórkowy (z kiszonych ogórków)

składniki

  • 4 średnie kiszone ogórki
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1/4 łyżeczki sosu jalapeno (może być zielone tabasco)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ogórki obrać ze skóry. Dwa bardzo drobno posiekać i odłożyć. Dwa pozostałe pokrajać w kostkę, dodać majonez, śmietanę i sos jalapeno, zmiksować na gładką masę. Dodać drobno posiekane ogórki (uprzednio lekko odcisnąć i odlać sok), dokładnie wymieszać, doprawić solą i ewentualnie pieprzem.
Schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny.
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję