menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Posiekać oczyszczoną cebulę i czosnek.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobne paski. Zeszklić cebulę czosnek i paprykę na łyżce masła.
Dokładnie wymieszać blenderem z pomidorami, szklanką wina i pozostałymi składnikami. Mieszając doprowadzić do wrzenia, (nie gotować).
Uwaga: Jeżeli sos ma być mniej pikantny użyć mniejszą ilość papryki
Smacznego

ocena:

Sos paprykowy

składniki

  • 1 litr pasteryzowanych pomidorów
  • 3 strąki „ostrej” papryki pasteryzowanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1/2 łyżeczki grubo mielonego wielokolorowego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej (może być kamienna)
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 3 łyżki masła
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Posiekać oczyszczoną cebulę i czosnek.
Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobne paski. Zeszklić cebulę czosnek i paprykę na łyżce masła.
Dokładnie wymieszać blenderem z pomidorami, szklanką wina i pozostałymi składnikami. Mieszając doprowadzić do wrzenia, (nie gotować).
Uwaga: Jeżeli sos ma być mniej pikantny użyć mniejszą ilość papryki
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję