menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

GoĹşdziki, jałowiec i pieprz tłuczemy na drobną miazgę. Wrzucamy do rondelka, zalewamy winem, dodajemy cukier i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy 5 min. przecedzamy przez sito i dodajemy do owoców oraz brandy wraz z pozostałymi składnikami. Dusimy od 2 do 4 godzin, studzimy i wykładamy do salaterki lub słoików.

ocena:

Sos żurawinowy

składniki

  • 500 g żurawiny
  • 1 łyżka brandy
  • 2 łyżki cukru
  • 4 goĹşdziki
  • 4 owoce jałowca
  • 100 g czerwonego wina
  • 2 łyżki cukru
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

GoĹşdziki, jałowiec i pieprz tłuczemy na drobną miazgę. Wrzucamy do rondelka, zalewamy winem, dodajemy cukier i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy 5 min. przecedzamy przez sito i dodajemy do owoców oraz brandy wraz z pozostałymi składnikami. Dusimy od 2 do 4 godzin, studzimy i wykładamy do salaterki lub słoików.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję