X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimno

Tatar tuńczykowy

Składniki

500 g tuńczyka (świeżego)
1 cebula, 2 łyżki posiekanych kaparów
2 łyżki posiekanych drobno korniszonów
po półtorej łyżki: posiekanej natki pietruszki i szczypiorku
1 cytryna
2 łyżki majonezu
szczypta chilli lub ostrej mielonej papryki
sól, również grubo tłuczona, pieprz

Sposób przygotowania

Tuńczyka myjemy, osuszamy i usuwamy skórę oraz ości. Mięso siekamy. Cytrynę po sparzeniu wrzątkiem obieramy bardzo cienko lub ścieramy na drobnej tarce, jeśli obieramy to drobniutko siekamy. Mieszamy wszystkie przyprawy z rybą. Podajemy na grzankach z tostowego chleba, posypując tatara z tuńczyka grubą solą i skrapiając oliwą.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również