menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

.Musimy podgotować fasolkę szparagowa w osolonej wodzie (przez ok. 5 min), odcedzić i odstawić na bok.

2. Podgrzewamy olej w garnku, podsmażamy pokrojona cebule aż się zarumieni.

3. W oddzielnym naczyniu mieszamy imbir, czosnek, chilli w proszku, sól, kurkumę i pokrojone pomidory. Ta mieszanką przypraw dodajemy do zarumienionej cebuli, smażymy przez kolejne 5-7 minut. 4. Dodajemy wołowinę i smażymy przez kolejne 3 min. Następnie dodajemy wodę, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz. Gotujemy pod przykryciem ok. 45 min – mięso powinno być miękkie.

5. Dodajemy zielona fasolkę szparagowa i mieszamy wszystko dokładnie.

6. Dodajemy pokrojona czerwona paprykę, świeżą kolendrę i pokrojone papryczki chilli, gotujemy przez kolejne 7-10 min. 7. Podajemy na ciepło z chlebkiem naan albo ryżem. Smacznego!

ocena:

Wolowina z zielona fasolka szparagowa

składniki

  • 275 g zielonej fasolki szparagowej (pokrojona na kilkucentymetrowe kawalki)
  • 2 lyzki oleju
  • 1 cebula, poszatkowana
  • 1 lyzeczka imbiru w proszku
  • 1 lyzeczka czosnku granulowanego (mozna rowniez dodac 2-3 zabki czosnku)
  • 1 lyzeczka chilli
  • sol
  • 1/4 lyzeczki kurkumy
  • 2 pomidory
  • 450g wolowiny, pokrojonej na kawalki
  • 1 litr wody
  • swieza kolendra
  • 1 czerwona papryka
  • 2 swieze papryczki chilli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

.Musimy podgotować fasolkę szparagowa w osolonej wodzie (przez ok. 5 min), odcedzić i odstawić na bok.

2. Podgrzewamy olej w garnku, podsmażamy pokrojona cebule aż się zarumieni.

3. W oddzielnym naczyniu mieszamy imbir, czosnek, chilli w proszku, sól, kurkumę i pokrojone pomidory. Ta mieszanką przypraw dodajemy do zarumienionej cebuli, smażymy przez kolejne 5-7 minut. 4. Dodajemy wołowinę i smażymy przez kolejne 3 min. Następnie dodajemy wodę, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz. Gotujemy pod przykryciem ok. 45 min – mięso powinno być miękkie.

5. Dodajemy zielona fasolkę szparagowa i mieszamy wszystko dokładnie.

6. Dodajemy pokrojona czerwona paprykę, świeżą kolendrę i pokrojone papryczki chilli, gotujemy przez kolejne 7-10 min. 7. Podajemy na ciepło z chlebkiem naan albo ryżem. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję