menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy i moczymy. Po co najmniej dwóch godzinach zalewamy pozostałą wodą, dodajemy oczyszczoną, obraną włoszczyznę oraz cebule. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Wywar przecedzamy, grzyby możemy wykorzystać do pierogów, uszek, czy krokietów.

ocena:

Wywar grzybowy

składniki

  • 2 l wody
  • 50 g grzybów suszonych lub 500 g świeżych (mogą być ogonki i pozostałości)
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1-2 cebule
  • 2–3 liście laurowe
  • 5–6 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby płuczemy i moczymy. Po co najmniej dwóch godzinach zalewamy pozostałą wodą, dodajemy oczyszczoną, obraną włoszczyznę oraz cebule. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Wywar przecedzamy, grzyby możemy wykorzystać do pierogów, uszek, czy krokietów.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję