menu

Domowa nutella

Słyszeliście już pewnie, że we Włoszech wycofują nutellę ze sklepów. Podobno spożywanie jej w nadmiernych ilościach może powodować raka!

Jakoś na mojej rodzinie nie padł blady strach 😮 bo mamy swój sprawdzony przepis na krem czekoladowy a la nutella. Zdrowy i ekspresowy!

 

 

Domowa nutella

  • 100 g orzechów brazylijskich
  • 4 łyżki masła kokosowego
  • 4 łyżki syropu z agawy
  • 80 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady min 50% kakao
  • 2 czubate łyżki kakao
  • szczypta soli

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem na gładką masę.

Tak przygotowany krem można przechowywać w lodówce nawet do 3 tygodni.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję