X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Śledź po kaszubsku

Składniki

  • 1 kg śledzi solonych
  • 2 kg ziemniaków
  • mąka do obtoczenia ryb
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz, sól, ziele,listek laurowy

Sposób przyrządzania

Wypatroszyć śledzie i wymoczyć w wodzie z listkiem , zielem i gorczycą .Wyjąć z zalewy, pokroić na porcje, popieprzyć i posolić.Obtaczać w mące i smażyć na tłuszczu Usmażone śledzie posypać posiekaną cebulą i zalać śmietaną.Podawać z ziemniakami polanymi śmietaną.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również