Przepis
Boże NarodzenieRyby i owoce morza
Śledź z jabłkiem kwaśną śmietaną i majonezem
Śledź z jabłkiem to jedno z najpopularniejszych dań, które gości na naszym wigilijnym stole. Choć ma mocną konkurencję w postaci pozostałych 11 dań to i tak trzyma się mocno. Poniżej znajdziecie dokładny przepis na to rewelacyjne danie.
Śledź z jabłkiem – przepis krok po kroku
Składniki:
- 500 g filetów śledziowych np. wiejskich
- 2 kwaskowe jabłka
- 1 duża cebula np. cukrowa
- 3 łyżki majonezu premium, ja sięgam po Roleskiego
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- sól, pieprz
- koperek i szczypiorek do dekoracji
Wypróbowałam. Pycha. Specjalnie kupiłam majonez Roleski.
Polecam.
Wszystkim smakowało.