Dania głównePotrawy z grillaRóżne przepisy
Grillowanie na spontanie czyli szaszłyki z kiełbasą
Czy Wy też wozicie ze sobą grilla na wszystkie wakacyjne wyprawy? Bo dla mojej rodziny to sprzęt obowiązkowy, taka przenośna kuchnia . Pałaszowanie dań z rusztu połączona z letnimi atrakcjami to chyba ulubione zestawienie większości Polaków. Wychodząc mu na przeciw stworzyłem proste, smaczne połączenie idealne na grilla. Szaszłyki z kiełbasy i warzyw to kolorowe danie nie wymagające marynowania i łatwe w konsumowaniu między wodą, a leżakiem. Kiedy uznacie, że zjadanie zwykłej kiełbasy z rusztu jest zbyt banalne proponuje kolorowy eksperyment. Przepis sprawdza się idealnie w sytuacjach kryzysowych jak nagłe odwiedziny grupy znajomych. Wystarczy kiełbasa, szybki przegląd domowych warzyw i zabawa z dzieciakami w nadziewanie. Wypróbujcie koniecznie, a w trakcie upałów nie zapominam także o towarzystwie schłodzonej Coca-Coli, która zawsze gasi pragnienie.
Grillowanie na spontanie czyli szaszłyki z kiełbasą
Takie szaszłyki to naprawdę spontaniczne danie. Do ich przygotowania potrzebujemy kilka składników, które zazwyczaj są w lodówce.
Składniki:
- 0,5 kg dobrej kiełbasy (nie za chudej)
- 1 mała cukinia zielona
- 1 mała cukinia żółta
- 2 cebule czerwone
- 200 g pieczarek
- oliwa z oliwek do skropienia
- suszone oregano
- patyczki do szaszłyków
Przygotowanie:
Krok 1:
Kiełbasę i cukinie pokrój w 1 centymetrowe plasterki, cebulę w cząstki a pieczarki w połówki.
Krok 2:
Nadziej na patyczki według waszej weny twórczej 🙂 ważne by zaczynać i kończyć najtwardszym w tym wypadku kiełbasą.
Krok 3:
Gotowe szaszłyki skrop odrobiną oliwy, posyp ulubioną przyprawą i grilluj około 10-12 minut często obracając .
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.
Więcej pysznych obiadowych inspiracji znajdziesz >> TUTAJ <<
I po co tak Koka-Kola w tle. Ewidentna reklama niezdrowego napoju.