X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki curry w proszku lub łyżeczka pasty curry
  • pęczek kolendry
  • 0,5 kg udek kurczaka bez skóry i kości
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przyrządzania

Do jogurtu dodaj przyprawę curry, posiekaną kolendrę, sól i oliwę. Wszystkie składniki połącz ze sobą, gotową marynatą zalej mięso. Około 1/3 pozostaw jako dip do grillowanych udzików. Kurczaka dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę aby smaki się przeniknęły. Zamarynowane mięso grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie, około 15-20 minut często przewracając.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również