X

Czego szukasz?

Przepis
Desery

Legumina czereśniowa

Składniki

  • 200 g ryżu
  • 500 g czereśni lub wiśni
  • 400 g truskawek
  • 50 ml jogurtu
  • 30 g cukru (w przypadku wiśni trochę więcej)
  • cukier waniliowy, szczypta cynamonu

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w dużej ilości wody, gdy jest miękki odcedzamy go. Owoce myjemy, z czereśni usuwamy pestki,  a z truskawek szypułki. Owoce dzielimy na połówki i mieszamy je z gorącym ryżem. Z jogurtu, cukru, cukru waniliowego oraz z cynamonu robimy słodki sos. Podajemy porcje leguminy polane sosem jogurtowym.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również