X

Czego szukasz?

Przepis
Drób

Chrupiące pałki z kurczaka

Składniki

  • Pałki z kurczaka 8 szt,
  • 2 jajka,
  • pol szklanki wody,
  • mąka,
  • papryka słodka i ostra,
  • zioła prowansalskie,
  • sól, pieprz,
  • rozmaryn, oregano,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania

Pałki obmyć i ugotować z 1 łyżeczką soli(ok 30min). Odsączyć z wywaru i obtoczyć w mace. Jajka wymieszać z polowa szklanki wody i przyprawami według uznania. Mięso namaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej, czynność powtórzyć 2 razy. Smażyć na średnio gorącym, głębokim oleju na złoto.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również