Przepis
DróbPotrawy mięsne
Farsz do drobiu z mięsa 1
Składniki
- 300 g mielonego mięsa
- 150 g podrobów
- 1 bułka, 150 ml mleka
- 2 cebule, 2 ząbki czosnku
- 2 jajka, 100 g rodzynek
- 100 g słoniny
- po 2 łyżeczki: majeranku i tymianku, po szczypcie estragonu i rozmarynu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Bułkę moczymy w mleku. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Obsmażamy podroby, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, rodzynki i wszystko razem chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Łączymy z mielonym mięsem, żółtkami i lekkoubitymi białkami.