X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Farsz do drobiu z mięsa 1

Składniki

  • 300 g mielonego mięsa
  • 150 g podrobów
  • 1 bułka, 150 ml mleka
  • 2 cebule, 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka, 100 g rodzynek
  • 100 g słoniny
  • po 2 łyżeczki: majeranku i tymianku, po szczypcie estragonu i rozmarynu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Obsmażamy podroby, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, rodzynki i wszystko razem chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Łączymy z mielonym mięsem, żółtkami i lekkoubitymi białkami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również