X

Czego szukasz?

Przepis
Drób

Kotlety z pieczonego kurczaka z warzywami

Kotlety z pieczonego kurczaka z warzywami to kolejne danie, które powstało z tego, co znalazłem w lodówce. Z kilku pozornie niedających się połączyć składników powstało bardzo fajna potrawa. Gotowanie z resztek zawsze sprawiało mi wielką radochę. Zalegający kurczak, pół cukinii i kawałek marchewki, nie ma problemu, wystarczy uruchomić kulinarną wyobraźnię 🙂

Kotlety z pieczonego kurczaka z warzywami

Składniki na 6 kotletów:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Pieczone mięso z kurczaka i cebulę  pokrój w drobną kotkę. Obraną marchewkę i cukinię zetrzyj na tarce. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2:

Rozdrobnione składniki przełóż do miski. Dodaj jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz kajeński. Wymieszaj do połączenia składników.

Krok 3:

Z powstałej masy formuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju roślinnym po 2-3 minuty z każdej strony do uzyskania ładnego, ciemnozłotego koloru. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Kotlety podałem z prostą surówką z pomidorów, ogórka kiszonego i cebuli.

—>KLIKNIJ TUTAJ<— znajdziesz tu więcej dań na bazie drobiu.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również