Miodowo imbirowe skrzydełka
Czerwiec to wyjątkowy czas spotkań. Wakacje jeszcze na dobre się nie zaczęły, więc wszyscy przyjaciele nadal są na miejscu, dzieci czekają na świadectwa, a pogoda dopisuje. Zanim zatem rozjedziemy się na długo wyczekiwane urlopy, świętujemy wspólnie przy grillowym ruszcie. Jednym ze sprawdzonych dań na czerwcowe spotkanie są skrzydełka z grilla… Te doczekały się już wielu przepisów. Wedle uznania marynuje się je w jogurcie, świeżych ziołach lub jedynie naciera przyprawami. Najpopularniejsze wersje skrzydełek z rusztu to miodowe, pikantne, czy w musztardzie.
Eksperymenty są w tym wypadku wskazane ponieważ mowa o daniu, które zawsze znajdzie swoich wielbicieli, wśród smakoszy mięsnych dań. Ja tym razem postawiłem na niecodzienną wersję marynaty i połączyłem w niej miód oraz imbir… duet doskonały nie tylko na przeziębienie.
W trakcie degustacji na zielonej trawie nie mogłem zapomnieć o szklance schłodzonej Coca-Coli.
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz i obetnij lotki.
W misce wymieszaj składniki marynaty które znajdziesz tu –> Miodowo imbirowe skrzydełka z grilla
Marynuj skrzydełka minimum 1 godzinę.
Grilluj ok. 25-30 minut często obracając.
SMACZNEGO!
Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly (więcej na www.SimplyTastly.pl)
Skrzydełka są przepyszne w miodzie…Robiłam kilka razy.Polecam
Dziękuję za miłe słowo! 🙂