X

Czego szukasz?

Przepis
Dziczyzna

Kuropatwy po asturyjsku – Perdices a la moda Asturiana

Składniki

  • 1 kuropatwa
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 listki laurowe
  • szczypta estragonu, sól

Sposób przygotowania

Myjemy i osuszamy kuropatwę. Na dno rondla wlewamy oliwę i ocet, a gdy się rozgrzeją dorzucamy grubo posiekano cebulę i przyprawy. Chwilę smażymy i wkładamy kuropatwę. Dusimy na bardzo małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a cebula nabierze złocistej barwy. Podajemy w tym samym naczyniu, najczęściej z ziemniakami i smażonymi borówkami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również