X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane kawiorem

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 łyżki kawioru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka koniaku
  • 4 gałązki koperku
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania

Jaja przekrajemy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i ucieramy je na jednolitą masę z łyżką kawioru, koniakiem, sokiem z cytryny, majonezem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy białka. Dekorujemy pozostałym kawiorem, gałązkami koperku i szczypiorkiem

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również