X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane kawiorem

Jajka faszerowane kawiorem to wyrafinowana i elegancka przekąska, która doskonale sprawdza się z pewnością na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. To połączenie delikatnych smaków jajek, majonezu oraz kawiorem wzbogacone nutą świeżości dzięki dodatkowi koperku i szczypiorku zachwyci nie tylko podniebienia, ale także oczy Twoich gości. Przygotowanie tego wyjątkowego dania nie zajmie Ci wiele czasu, a efekt końcowy na pewno zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Jajka Faszerowane Kawiorem: Delikatna Przekąska na Wyjątkowe Okazje

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 łyżki kawioru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka koniaku
  • 4 gałązki koperku
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Przekrój ugotowane jajka na pół wzdłuż i delikatnie wyjmij żółtka. Umieść żółtka w misce i utrzyj je na jednolitą masę z majonezem, kawiorem, koniakiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Napełnij białka przygotowanym nadzieniem, równomiernie rozkładając je wewnątrz jajek. Na wierzchu każdej połówki jajka umieść odrobinę kawioru, gałązki koperku oraz posiekanego szczypiorku, aby dodać danym wyjątkowej świeżości i aromatu.

Krok 2:

Gotowe! Twoje jajka faszerowane kawiorem są teraz gotowe do podania. Ustaw je na eleganckim półmisku lub talerzu, aby zachwycić swoich gości pięknym i smacznym wizerunkiem. Ta wykwintna przekąska będzie doskonałym uzupełnieniem menu każdego przyjęcia. Smacznego!

Podsumowując mam nadzieję, że pasta wyszła obłędne! Jeśli chcesz być na bieżąco z innymi moimi i Bogusi przepisami to zapraszam na Facebook Instagram

Więcej inspiracji z pewnością znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również