Przepis
Składniki
- makaron canelloni
- 100 g masła
- 10 jajek
- 2 kremowe serki topione lub 200 g sera żółtego
- 200 g wędliny
- 1 papryka
- 1 pęczek rzodkiewki
- duży makaron typu canelloni (rurki o dużej
- średnicy)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy wg. wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Jajka wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy pastę: wędlinę oraz umytą, oczyszczoną paprykę kroimy w cieniutkie paseczki lub drobną kosteczkę. Rzodkiewkę ucieramy na tarce. Dodajemy masło oraz serki topione lub starty, żółty ser. Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę lub rozdrabniamy je widelcem. Wszystkie składniki mieszamy i ucieramy na jednolitą masę doprawiając do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną pastą nadziewamy ugotowane rurki canelloni.