X

Czego szukasz?

Przepis
Napoje alkoholowe

Rum z ananasem

Składniki

  • 1 ananas
  • 0,5 l rumu złocistego
  • kilka łyżek miodu
  • 3 goździki
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 1 laska wanilii
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania

Ananasa pokroić w nieduże kawałki i wrzucić do słoja. Następnie zalać rumem, dodać goździki, anyż i wanilię, po czym odstawić na 4 dni. Po tym czasie przelać rum do garnuszka i na słabym ogniu wymieszać z miodem. Ponownie zalać ananasa i odstawić na kolejne 7 dni. Po tygodniu dodać sok z cytryny i odstawić na dłuższy czas (prawdopodobnie im dłużej posiedzi tym lepiej, w moim przypadku po kolejnym tygodniu ananasy zostały zjedzone a rum wypity:).

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również