Przepis
Owoce morza
Krewetki inaczej
Składniki
- Paczka krewetek koktailowych
- Średniej wielkości zielony ogórek
- Garść świeżutkiej rzeżuchy
- Niewielka cebula
- Łyżka stołowa majonezu
- Łyżka stołowa śmietany
- Pieprz
- Sól
Sposób przygotowania
Krewetki sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę, rzeżuchę porwać palcami na pół (można też ją przekroić nożem). Tak przygotowane składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy dodając soli i pieprzu do smaku. Można też skropić krewetki po sparzeniu sokiem z cytryny - ja tego nie robię. Na koniec robimy dip z majonezu i śmietany. Wlewamy do miseczki, mieszamy i gotowe. Najlepiej podawać od razu zanim soki z ogórka puszczą, ale to rzecz gustu. Smacznego