X

Czego szukasz?

Przepis
Owoce morza

Krewetki inaczej

Składniki

  • Paczka krewetek koktailowych
  • Średniej wielkości zielony ogórek
  • Garść świeżutkiej rzeżuchy
  • Niewielka cebula
  • Łyżka stołowa majonezu
  • Łyżka stołowa śmietany
  • Pieprz
  • Sól

Sposób przygotowania

Krewetki sparzyć wrzątkiem na sitku, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę, rzeżuchę porwać palcami na pół (można też ją przekroić nożem). Tak przygotowane składniki wrzucamy do miseczki i mieszamy dodając soli i pieprzu do smaku. Można też skropić krewetki po sparzeniu sokiem z cytryny - ja tego nie robię. Na koniec robimy dip z majonezu i śmietany. Wlewamy do miseczki, mieszamy i gotowe. Najlepiej podawać od razu zanim soki z ogórka puszczą, ale to rzecz gustu. Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również