X

Czego szukasz?

Przepis
Owoce morza

Żabki smażone

Składniki

  • 5 sztuk żabek na osobę
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki masła
  • sól

Sposób przyrządzania

Z żabek bez skóry wyrzynamy udka, które następnie solimy i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym maśle. Jak pisała Lucyna Ćwierczakiewiczowa: „Smakują lepiej niż młode kurczęta”. Dzisiaj możemy oczywiście pomóc sobie kupując gotowe, odpowiednio przygotowane żabie udka.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również