X

Czego szukasz?

Przepis
Placki i naleśniki

Naleśniki deserowe

Składniki

  • 300 g mąki (niepełne 2 szklanki)
  • 250 ml mleka
  • 200 ml wody mineralnej gazowanej
  • 4 jajka
  • skórka otarta z cytryny
  • 50 g masła
  • szczypta cukru pudru i soli

Sposób przygotowania

Jaja ubijamy trzepaczką, dodajemy sól, cukier puder i skórkę cytrynową. Wlewamy ubite jaja do mąki, dolewamy mleko i wodę. Dokładnie rozbijamy grudki. Topimy masło i dodajemy do ciasta naleśnikowego. Jeżeli chcemy, żeby ciasto nie miało żadnych grudek, to możemy je dodatkowo przetrzeć przez sito.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również