Przepis
Składniki
- 6-8 naleśników (przygotuj je według któregoś z podanych przepisów)
- 200 g kapusty kiszonej
- 30 g suszonych grzybów lub 80 świeżych – mogą być pieczarki
- 1 cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Suszone grzyby namaczamy, a następnie gotujemy w wodzie w której się moczyły. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone w paski grzyby. Po przesmażeniu dodajemy jajo i przyprawy. Mieszamy, nakładamy na naleśniki, zawijamy i smażymy na patelni. Jeżeli używamy świeżych grzybów, czyścimy je, kroimy i smażymy z cebulą. Dalej postępujemy tak jak w przypadku grzybów suszonych. Ponadto z grzybów możemy zrobić sos, i nie dodawać ich do kapusty, tylko po usmażeniu naleśników z kapustą, polać je sosem grzybowym.