X

Czego szukasz?

Przepis
Placki i naleśnikiŚniadania

Placki czekoladowe ze śmietaną i konfiturą

Składniki

  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g czekolady deserowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • masło do smażenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

Roztop czekoladę w mikrofali z odrobiną masła. W międzyczasie wymieszaj: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, i kakao w średniej misce. Dodaj jajka i mleko, wymieszaj trzepaczką lub mikserem.
Ciasto powinno być gęste ale delikatnie spływać z łyżki. Rozgrzej masło na patelni wlej ciasto i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron. Placki podaj ze śmietaną i konfiturą jabłkową z cynamonem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również