X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 4 plastry wołowiny grubości ok. 4 cm
    #Bejca
  • 5 łyżek oleju
  • po pół łyżeczki: tymianku, majeranku
  • 100 g musztardy z ziarnami gorczycy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Z podanych składników: oleju, ziół i musztardy przygotowujemy bejcę. Plastry mięsa rozbijamy lekko dłonią i ok. 2-3 godziny bejcujemy. Rozgrzewamy grill i pieczemy steki od 3 do 5 minut z każdej strony. Gdy na powierzchni mięsa pokazuje się krew, to przekładamy je na drugą stronę. Po upieczeniu doprawiamy do smaku. Tak przygotowane steki możemy też piec zawinięte w folię aluminiową.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również