X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 1 owoc avocado
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka wielokolorowego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej (może być kamienna)
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta sproszkowanego chili do smaku
  • 1/4 szklanki zsiadłego mleka (bez serwatki)
  • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka świeżej (lub mrożonej) natki pietruszki

Sposób przygotowania

Avocado rozciąć na połowę, wyjąć pestkę i wydrążyć ze skórki, cebulę i czosnek oczyścić, dodać wszystkie pozostałe składniki, prócz natki pietruszki i dokładnie wymieszać blenderem.
Wypełnić sosem wydrążone skórki owocu i posypać drobno posiekaną natką. Schłodzić w lodówce (przynajmniej 2 godziny) przed podaniem.
Smacznego

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również