X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy wegetariańskiePrzekąski na ciepło

Tosty z grillowaną papryką, szpinakiem i kozim serem

Tosty z grillowaną papryką, szpinakiem i kozim serem.

Tosty nie muszą być nudne! Dzisiaj przygotowałem wersję z grillowaną papryką, szpinakiem, pomidorem i kozim serem. Oczywiście nie znaczy to, że gardzę klasycznymi z szynką i żółtym serem. Często robimy również ten wariant, ale lubimy sobie sandwiche urozmaicać. Robimy przeróżne tosty i sandwiche z różnego rodzaju pieczywa i dodatków, dlatego nigdy nam się nie nudzą. Dzisiaj podrzucam przepis na wegetariańskie „opiekańce”.

Tosty z grillowaną papryką, szpinakiem i kozim serem

Składniki:

  • 8 kawałków pieczywa tostowego
  • 1 papryka czerwona
  • 2 pomidory
  • 1 średnia cukinia
  • 100 g twardego koziego sera np. twardy dojrzewający
  • 6 łyżki oliwy
  • ew. świeże zioła np. bazylia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Cukinie w plastry i pomidora w plastry. Paprykę i cukinię skrop połową oliwy, dopraw solą i pieprzem. Następnie opiecz na patelni grillowej lub zwyczajnej patelni, aż warzywa się przyrumienią i zmiękną.

Krok 2:

Grillowane warzywa ułóż na kromce pieczywa, dodaj plastry pomidora, posyp startym kozim serem. Przykrój drugą kromką pieczywa, wierzch posmaruj pozostałą oliwą. Zapiekaj w opiekaczu, aż chleb ładnie się przyrumieni.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram Facebook.

A więcej pysznych śniadaniowych inspiracji znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również