Potrawy wegetariańskiePrzekąski na ciepłoŚniadania
Wegetariańskie tosty
Tosty nie muszą być nudne! To klasyk, który kojarzy mi się z szybką kolacją, świetną przekąską, taki trochę domowy fast food. Dzisiaj przygotowałem wegetariańskie tosty z grillowaną papryką, cukinią, pomidorem i kozim serem. Oczywiście nie zabrakło klasycznych przede wszystkim z szynką i żółtym serem. Nie wiem, jak u Was ale nasz opiekacz jest w ciągłym użyciu. Robimy przeróżne tosty i sandwiche z różnego rodzaju pieczywa i dodatków, dlatego nigdy nam się nie nudzą.
Wegetariańskie tosty:
Składniki:
- 8 kawałków pieczywa tostowego
- 1 papryka czerwona
- 2 pomidory
- 1 średnia cukinia
- 100 g sera np. koziego
- 6 łyżki oliwy
- ew. świeże zioła np. bazylia
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Paprykę pokrój na mniejsze kawałki, w kostkę, w słupki, jak wolisz. Cukinie w plastry i pomidora w plastry. Następie paprykę i cukinię skrop połową oliwy, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2:
Przygotowane warzywa opiecz na patelni grillowej lub zwyczajnej patelni, aż się przyrumienią i zmiękną.
Krok 4:
Grillowane warzywa ułóż na kromce pieczywa, następnie dodaj plastry pomidora, posyp startym kozim serem. Przykrój drugą kromką pieczywa, wierzch posmaruj pozostałą oliwą.
Krok 5:
Zapiekaj w opiekaczu, aż chleb ładnie się przyrumieni.
Na zakończenie podawaj z ulubionym sosem pomidorowym lub ketchupem.
Kliknij —>TUTAJ<— po więcej wegetariańskich przepisów.
Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku.