X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoRyby

Terrina z łososia

Składniki

  • 1 pstrąg wędzony
  • 1 łosoś - ok. 250 g
  • 3 jajka
  • 250 ml śmietany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • koperek, natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pstrąga oczyszczamy z ości i odkładamy w chłodne miejsce. Łososia mielimy, a jeszcze lepiej miksujemy dodajemy jaja, śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz wybranymi ziołami. Masą napełniamy formę i gotujemy na parze przez 25– 30 minut. Po ostudzeniu wkładamy do lodówki na kilka godzin. Terrinę podajemy z cząstkami cytryny, koperkiem oraz kawałkami mięsa z pstrąga.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również