X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 100 g sera typu solan lub feta
  • 250 g różnych żółtych serów
  • 1 duża cebula
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki mąki
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Sery ucieramy na tarce. Mieszamy, dodajemy drobno poszatkowaną cebulę, sól, pieprz, jaja oraz mąkę. Przygotowujemy z podanych składników masę serową, jeżeli jest za rzadka, to dosypujemy trochę mąki. Formujemy z niej małe placuszki. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z surówkami lub sosem musztardowo - pomidorowym.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również