Różne przepisy
Porcja nowych przepisów dla posiadaczy Thermomixa
Przepisy Thermomix– to miejsce na naszej stronie w którym regularnie pojawiają się przepisy na urządzenie TM5
Kochani do jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Thermomixa TM5. Mam go i w domu i w pracy więc naprawdę poznałem Thermomixa idealnie. To urządzenie tak bardzo przypadło mi do gustu, że postanowiłem stworzyć i podzielić się z Wami różnorodnymi przepisami. Tworząc je staram się pamiętać o wszystkich podniebieniach tworząc potrawy na dania mięsne, wegetariańskie zupy, oraz coś słodkiego dla łasuchów. Myślę, że wszyscy użytkownicy będą zadowoleni tym bardziej, że przepisów ciągle przybywa.
Oto kilka przepisów z zakładki Przepisy Thermomix:
https://kuron.com.pl/przepisy/krem-z-burakow-i-soczewicy-thermomix/
Krem z buraków i soczewicy (Thermomix)
Oto potrzebne składniki:
- 500 g drobnych buraków
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 kawałek imbiru wielkości korka od wina
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżka przyprawy curry
- 1 marchew
- 1500 g bulionu warzywnego
- 200 g czerwonej soczewicy
- 0,5 łyżeczki soli,
- szczypta pieprzu
- kiełki i prażone pestki dyni do dekoracji
https://kuron.com.pl/przepisy/golabki-z-kasza-jaglana-i-delikatnym-sosem-pomidorowym/
Gołąbki z kaszą jaglaną i delikatnym sosem pomidorowym (Thermomix)
Potrzebujesz:
Gołąbki:
- 8 dużych liści kapusty włoskiej
- 500 g szynki wieprzowej pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 100 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 600 g wody
Sos:
- 80 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g masła
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 500 g wody
- 120 g śmietany 18%
- 30 g mąki pszennej
- sól i pieprz do smaku
https://kuron.com.pl/przepisy/sernik-na-zimno-w-sloiku-thermomix/
Sernik na zimno w słoiku (Thermomix)
Potrzebne składniki:
Masa twarogowa
- 500 g twarogu
- 2 opakowania serków homogenizowanych
- 60 g cukru pudru
- 3 łyżeczki żelatyny
- 40 ml wody
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
Polewa truskawkowa:
- 250 g truskawek
- 40g cukru
- owoce i listki melisy do dekoracji