X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Pstrąg z grilla

Składniki

  • 1 pstrąg na osobę
  • sok z cytryny lub wytrawne białe wino
  • koperek lub inne świeże zioła (natka pietruszki, mięta, tymianek, estragon)
  • masło
  • sól

Sposób przygotowania

Rybę patroszymy, wyrywamy skrzela, myjemy, solimy i skrapiamy sokiem z cytryny lub winem. Do środka wkładamy masło i zioła. Rybę zawijamy w folię aluminiową i układamy na rozgrzanym grillu lub na żarze z ogniska. Pieczemy w zależności od wielkości ryby od 10 do 20 minut, przekładając w połowie pieczenia na drugą stronę. Rybę serwujemy z gorącymi grzankami, które można posmarować masłem ziołowym, ewentualnie z dodatkiem czosnku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Sprawdź również