X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Ryba z warzywami

Składniki

  • 300 g filetów rybnych (mintaj, panga, pstrąg...)
  • 100 g brokułów
  • 100 g marchwi
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 100 g kukurydzy
  • Może też być jakaś mrożona mieszanka
  • olej i masło pół na pół
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka curry
  • pół szklanki bulionu z kostki

Sposób przygotowania

Rybkę przyprawiam solą i pieprzem. Kroję ją na paski 3 centymetrowe. Rybę przesmażam na oleju i maśle na lekko złoto. Wtedy dokładam warzywka i podlewam je bulionem. Duszę do czasu gdy warzywa są miękkie. Doprawiam do smaku i czasami zaprawiam jeszcze śmietaną i odrobiną sera żółtego.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również