X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Sałatka z wędzoną makrelą i młodymi buraczkami

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 200 g ugotowanych młodych buraczków
  • 100 g rukoli
  • 100 g sera feta
  • 1 awokado
  • garść pestek słonecznika
  • sos miodowo musztardowy Roleski

 

Sposób przyrządzania

Makrelę obierz ze skóry i ości, mięso podziel na mniejsze kawałki.

 

Ugotowane, przestudzone buraki pokrój w cienkie półplasterki. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Każdą część przekrój na 4 części, obierz ze skórki (jeżeli owoc jest dojrzały skórka powinna sama odchodzić), następnie pokrój w kostkę. Słonecznika upraż na suchej patelni.

 

Wszystkie składniki przełóż do szerokiej salaterki, polej sosem miodowo musztardowym. Posyp prażonymi pestkami słonecznika.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również