X

Czego szukasz?

Przepis
Sałatki

Sałatka z wędzoną makrelą i młodymi buraczkami

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 200 g ugotowanych młodych buraczków
  • 100 g rukoli
  • 100 g sera feta
  • 1 awokado
  • garść pestek słonecznika
  • sos miodowo musztardowy Roleski

 

Sposób przygotowania

Makrelę obierz ze skóry i ości, mięso podziel na mniejsze kawałki.

 

Ugotowane, przestudzone buraki pokrój w cienkie półplasterki. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę. Każdą część przekrój na 4 części, obierz ze skórki (jeżeli owoc jest dojrzały skórka powinna sama odchodzić), następnie pokrój w kostkę. Słonecznika upraż na suchej patelni.

 

Wszystkie składniki przełóż do szerokiej salaterki, polej sosem miodowo musztardowym. Posyp prażonymi pestkami słonecznika.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również