X

Czego szukasz?

Przepis
Śniadania

Pasta kanapkowa z kalafiora

Pasta kanapkowa z kalafiora to rewelacyjny pomysł na wykorzystanie produktów zalegających w lodówce. Zgodnie z filozofią Zero Waste przerabiamy składniki zagrożone zmarnowaniem i przygotowujemy z nich wykwintne danie. Dzisiaj przed zmarnowaniem uratowałem kilkudniowego kalafiora z liśćmi (tak one też są jadalne) oraz czerstwe pieczywo. Całość podkręciłem sosem curry do frytek, bo zgodnie z filozofią Roleskiego „jedź mniej ale smaczniej”, tylko odrobina wystarczy aby nadać niepowtarzalny smak.

Pasta kanapkowa z kalafiora – przepis krok po kroku

Składniki:

Sposób przygotowania:

Jak widać wszystkie składniki zmieszczą się na jednej desce do krojenia i są ogólnodostępne 🙂

Krok 1:

Umytego kalafiora, czerstwe pieczywo i jajka na twardo pokrój na mniejsze kawałki. Szczypior i liście kalafiora drobno poszatkuj.

Krok 2:

Wszystkie składniki przełóż do misy malaksera, lub do zwyczajnej miski jeżeli używasz blendera ręcznego.

Krok 3:

Dodaj sos do frytek curry. Skład pasty możesz dowolnie modyfikować o ulubione przyprawy lub inne sosy od Roleskiego. Składniki zmiksuj na grudkowatą pastę, lubię kiedy smarowidła mają nieregularną strukturę.

Brak pomysłu na smaczne śniadania??? —>TUTAJ<— znajdziesz mnóstwo kulinarnych inspiracji.

Smacznego!!!

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również