X

Czego szukasz?

Przepis
Tarty, quiche i zapiekanki

Ratatuja – zapiekanka z kabaczka i pomidorow

Składniki

  • 2 male kabaczki
  • 5 pomidorów
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  •  mieszanka ziół
  • 1/2 litra soku pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy  z oliwek
  • sol, pieprz.

Sposób przyrządzania

Kroimy kabaczki i pomidory na plastry. Miksujemy oczyszczoną paprykę , obraną cebulę, czosnek i zioła dodajemy sol, pieprz, oliwę. Umieszczamy nasz sos w naczyniu do pieczenia i na ten sos układamy na przemian plasterek kabaczka i pomidora.Termostat 7-8, tzn temp. ok. 160-180 st. C. piec przez 40-45 minut Papryka, cebulka, czosnek i zioła oraz sos pomidorowy są zmiksowane i znajdują się pod warstwą warzyw.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również