X

Czego szukasz?

Przepis
Tarty, quiche i zapiekanki

Zapiekanka z pomidorami i mozarellą

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 300 g mozzarelli
  • 750 g pomidorów
  • 50 g startego żółtego sera
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm włożyć do osolonego wrzątku i gotować 2-3 minuty. Pomidory  z mozzarellą pokroić w plastry. Ziemniaki i pomidory układać w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie, tak by zachodziły na siebie jak dachówki. Posypać solą i pieprzem, obłożyć mozzarellą. Masło stopić, wymieszać z żółtym serem i rozłożyć na zapiekance. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  1. Włożyłam ziemniaki do osolonego wrzątku, gotowałam nawet 5 minut. Wyjęłam nadal twarde. Teraz piekę całość już 20 minut, a ziemniaki nadal twarde…

Sprawdź również