X

Czego szukasz?

Przepis
Wideo

Barszcz czerwony na Wigilie

Barszcz czerwony Wigilijny

 

Zakwas gotowy, ale co dalej? Nie wiesz, jak przygotować doskonały barszczyk? Kuba Kuroń pokazuje, krok po kroku, swój przepis. Zamiast korzystać z barszczu z torebki lub koncentratu, zrób to sam – to naprawdę proste!



Składniki:

 

  • 1 kg buraków
  • 1 główka czosnku
  • 2 l wody
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2-3 liście laurowe
  • 500 ml zakwasu buraczanego
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • Kilka suszonych grzybów
  • 10 ziaren pieprzu
  • sól
  • 1 cebule
  • 1 kwaśne jabłko
  • Sól, pieprz
  • Ew. cukier

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również