X

Czego szukasz?

Przepis
Wideo

Tagliatelle z sosem pomidorowym i pulpetami mięsnymi [Jakub Kuroń gotuje]

Sos pomidorowy komponuje się świetnie nie tylko ze spaghetti, ale i z grubiej krojonym tagliatelle. Do tego aromatyczne i sycące kulki mięsne, które wraz z makaronem zaspokoją nawet największy głód. Koniecznie spróbujcie tego prostego, a jednocześnie efektownego przepisu Jakuba Kuronia.

Pulpeciki: -400 g mielonej wołowiny
-1 jajko
-bułka tarta
-pół cebuli
-2 ząbki czosnku
-1 łyżka listków rozmarynu
-sól, pieprz
-2 łyżki oliwy
-500 g makaronu tagliatelle


Sos: -2 puszki pomidorów krojonych
-1 cebula
-3 ząbki czosnku
-pół pęczka bazylii
-szczypta cukru
-2 łyżki oliwy
-sól, pieprz
-parmezan do posypania

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również