X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Schab duszony z kiszonymi jabłkami

Składniki

  • 80 dag schabu bez kości
  • 6 kiszonych jabłek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 ząbki czosnku
  • szklanka wywaru z włoszczyzny
  • pół szklanki rodzynków
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć ściereczką, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Krótko obsmażyć z wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Włożyć do brytfanki, posypać kminkiem i obłożyć kiszonymi jabłkami utartymi na tarce o grubych otworach. Polać wywarem z włoszczyzny i dusić aż schab będzie miękki.. Po wyjęciu pokroić na porcje, na każdej ułożyć łyżkę masy jabłkowej, Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również